Bedrijven vinden moeilijker personeel

0

Bedrijven ondervinden weer meer problemen bij het vervullen van bepaalde vacatures.

Dat blijkt uit onderzoek onder bijna 1000 personeelsmanagers van salarisstrookverwerker ADP, adviesbureau Berenschot en Performa Uitgeverij, waarvan de resultaten maandag zijn gepubliceerd.

Ruim een op de drie ondervraagden (35 procent) gaf aan moeite te hebben met het werven van nieuwe medewerkers. Vorig jaar was dat nog iets meer dan een kwart. Het is de eerste toename sinds in 2008 de economische crisis losbarstte. In dat jaar klaagde overigens nog bijna driekwart van de personeelsmanagers over krapte op de arbeidsmarkt.

Ondanks de sombere economische vooruitzichten verwacht een toenemend aantal personeelsmanagers komend jaar problemen met werving en selectie. Vooral technici en ICT’ers zijn schaars. Het vinden van juristen en medewerkers personeelszaken kost de minste moeite.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer