De Myers-Briggs Type Indicator (MBTI)

0

MBTI is een instrument voor zelfkennis en ontwikkeling.

De Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) geeft antwoord op vragen als: waarom praat de ene intercedent eerst voordat hij nadenkt en denkt de andere intercedent juist na voordat hij wat zegt?
 
Het uitgangspunt van MBTI is dat ieder mens een natuurlijke voorkeur heeft waar hij zijn energie vandaan haalt, hoe hij informatie opneemt, hoe hij beslissingen neemt en op welke manier hij zijn leven inricht.
Als iemand nu inzicht heeft in zijn eigen voorkeuren, dan is hij in staat zijn talenten optimaal te gebruiken, zijn aandachtspunten te ontwikkelen en de talenten van anderen naar waarde te schatten. MBTI is een instrument dat ingezet kan worden bij trainingen, teambuilding en coaching om gebruik te maken van elkaars capaciteiten.
 
Toepassing
Na meer dan vijftig jaar van onderzoek en ontwikkeling is de MBTI uitgegroeid tot het meest gebruikte en meest betrouwbare instrument om inzicht te krijgen in normale persoonlijkheidsverschillen. MBTI wordt onder meer toegepast om mensen te helpen:
  • zichzelf en hun gedrag te begrijpen;
  • anderen te leren waarderen en constructief gebruik te maken van verschillen;
  • beter in teams te werken;
  • efficiënte communicatie tussen collega’s onderling te bevorderen, zowel op operationeel als managementniveau;
  • conflicten op te lossen;
  • individuele coaching of carrière ontwikkeling te ondersteunen.
 
Saskia Elberse, ARTRA

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer