Faber komt met Werkzekerheidsplan na WAB

0

De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) slecht voor werkgevers met flexibel personeel? Niet voor Faber personeelsdiensten. Voor Faber is het de aanleiding geweest voor hun eigen Werkzekerheidsplan, waarmee hun vakmensen het hele jaar door werk hebben. Het percentage werknemers in vaste dienst stijgt daarmee van 20 naar 50%.

Hylke van der Veen, algemeen directeur Faber: “Deze nieuwe wet vraagt een verantwoordelijkheid die we bij Faber graag op ons nemen.”

Het Faber Werkzekerheidsplan biedt vakmensen in de schildersbranche ook in de wintermaanden werkzekerheid door het aanbieden van een leertraject en een aangepaste contractvorm:

  • Het aanbieden van een leertraject in samenwerking met Cottus, waarbij een deel van het personeelsbestand in de wintermaanden alternatief werk kan doen; De eerste 12 werknemers hebben op 22 november het leertraject afgerond en zijn nu voor de wintermaanden via Cottus aan de slag als beginnend installatiemonteur. Op drie opleidingsplekken gaat Faber samen met Cottus deze winter 200 schilders opleiden tot beginnend installatiemonteur.
  • Een aangepaste contractvorm waarmee inkomenszekerheid het hele jaar door gegarandeerd is voor personeel dat kortere tijd zonder werk zit; Voor de vakmensen die in de wintermaanden maar enkele weken te overbruggen hebben, heeft Faber een aangepaste contractvorm ontwikkeld; gedurende het jaar sparen werknemers uren waarmee in januari betaald verlof wordt opgenomen.

Kennis en inzetbaarheid verbreden

Het Werkzekerheidsplan komt voort uit de al lang gekoesterde wens om vakmensen werkzekerheid te kunnen bieden en daarmee opdrachtgevers constante kwaliteit te bieden. Projectmanager Jeroen de Roon: “De belangrijkste vraag was: wie kan ons het tijdelijke werk bieden om werkzekerheid te realiseren? Uit gesprekken met andere branches, zoals logistiek en retail, werd duidelijk dat zij onze mensen niet dezelfde voorwaarden kunnen bieden. Je wilt een serieuze partij waarmee je iets opbouwt. Dat vonden we bij Cottus: zij bieden een opleiding en werk, zodat onze mensen direct aan de slag kunnen. Zo zijn onze vakmensen het hele jaar zeker van werk, verbreden ze hun kennis én hun inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Dat biedt perspectief, voor alle partijen.”

‘Niet ieder voorjaar opnieuw werven’

“We werken met vakmensen, en die zijn schaars. Die moeten we koesteren”, zegt Hylke van der Veen. “Met vaste contracten houden wij onze vakmensen in huis, waardoor we niet ieder voorjaar opnieuw hoeven te werven en we onze opdrachtgevers kwaliteit kunnen blijven garanderen. Voor de mensen in vaste dienst betalen we een lagere premie, waardoor we onze tarieven beheersbaar houden voor onze opdrachtgevers. Dan krijg je kwaliteit voor een goede prijs. Deze kwaliteit komt ten goede aan onze opdrachtgevers.

Faber is met ruim 2.000 werkende vakmensen een grote speler op het gebied van personeelsbemiddeling in de bouw- en schildersbranche. Faber is, met onder andere Cottus, onderdeel van The Employment Group. The Employment Group draaide in 2018 een omzet van 165,8 miljoen euro (Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2019).

Bron: Faber

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer