The Employment Group neemt Cottus over

0

The Employment Group (TEG), detacheerder van vaklieden en professionals, zet een volgende grote stap in haar buy & build strategie met de overname van technisch detacheerder Cottus.

Cottus plaatst technici op uitvoerend en middelbaar niveau in de elektrotechniek, installatietechniek en werktuigbouwkunde bij opdrachtgevers. Dat doet het bedrijf, ooit begonnen in Almelo, inmiddels vanuit tien vestigingen in het noorden, oosten en zuiden van het land. Cottus leidt de medewerkers zelf in eigen vakscholen op. Op dit moment werken er ruim 700 technici en vakmensen via Cottus. De huidige directie onder leiding van Derk Meijer en Gerrit van Buul blijft gewoon aan.

Schaarsteberoepen

Jan-Willem Gelderblom, CEO van The Employment Group, zegt over de overname: “Met de overname van Cottus zet TEG weer een volgende stap in de ambitie de grootste gespecialiseerde detacheerder in schaarsteberoepen in de bouw en techniek van Nederland te worden.”

Vijf zelfstandige labels

Naast detacheren en het beschikbaar stellen van interim professionals richt het bedrijf, dat na de overname 37 vestigingen heeft, zich op de inzet van gespecialiseerd (vak)personeel in industrie, techniek en de bouw.
Door deze overname bestaat TEG nu uit vijf gespecialiseerde staffingbedrijven die zich richten op vakmensen en professionals in de techniek, schildersbranche en bouw.
Op de markt opereert TEG met de labels Voort, Koen, Faber Schilders en Faber Bouw. Voort en Koen zijn gespecialiseerd in professionals in de industrie, civiele techniek, bouw & installatie en de publieke sector, Faber in vaklieden in de schildersbranche en timmerlieden in de bouw. Na akkoord van de Autoriteit Consument en Markt wordt daar nu Cottus aan toegevoegd. Dankzij deze overname kan Cottus profiteren van het door TEG ontwikkelde bemiddelingsplatform, de uren app en overige it-infrastructuur. Voor de inlenende bedrijven geldt dat zij direct toegang krijgen tot een nog breder aanbod van technische kandidaten van Voort en Koen.
De labels opereren zelfstandig op de markten die ze bedienen, waarbij TEG faciliteert op het gebied van opleiden van medewerkers, governance & compliance, sourcing & recruitment van kandidaten en het verder ontwikkelen van waardeproposities. “Op deze manier zijn we in staat onze bedrijven te laten groeien tot marktleider in hun sector”, zegt Gelderblom.

The Employment Group draaide in 2018 een omzet van 165,8 miljoen euro (Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2019). De jaar omzet na de overname van Cottus is ongeveer 200 miljoen euro.

Eigen opleidingen

TEG investeert naar eigen zeggen veel in opleidingen en ontwikkelingsmogelijkheden voor kandidaten en eigen medewerkers. Aangezien de TEG-labels zich richten op beroepen waaraan een tekort is, zijn eigen opleidingen essentieel. Dankzij de opleidingen kunnen medewerkers en gedetacheerden van TEG zich gedurende hun hele loopbaan blijven ontwikkelen.
Verder staan de vakscholen van Cottus voortaan open voor de vakmensen van de andere labels van TEG. Gelderblom: “Zo ontstaat er een goede kruisbestuiving waar alle partijen van profiteren.“ Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld schilders van Faber via de Cottus-vakscholen een opleiding tot loodgieter te laten volgen, zodat ze ’s winters aan het werk kunnen blijven.

Bron: The Employment Group

Over Auteur

Reageer