IQ Select succesvol in het binden van schaarse chauffeurs

0

IQ Select, bemiddelaar in de transport en logistiek, hoort bij de snelstgroeiende flexbedrijven in de Flexmarkt Omzetranglijst 2019. Directeur Daan Cobelens over het succes: “De vraag naar chauffeurs is gigantisch. Wij hebben ons volledig op de werving gestort.”

De Flexmarkt Omzetranglijst 2019 telt zes segmenten (qua omzetgrootte) waarbinnen één bedrijf boven de anderen uitsteekt. Deze FlexTopGroeiers zagen hun omzet dubbelcijferig groeien. Eén daarvan is IQ Select.

FlexTopGroeier: IQ Select
Omzetklasse: 20-50 miljoen euro
Omzet 2018: 24,6 miljoen euro
Omzetgroei (op jaarbasis): 124%

 

 

Schaarse profielen

In de transport en logistiek zijn de profielen ook schaars geworden. Afgelopen jaar maakte de schaarse markt dat de in dat segment gespecialiseerde bureau IQ Select in omzet meer dan verdubbelde. Directeur Daan Cobelens, die het bureau samen met Jan Kievit runt, dankt de groei aan de uitbreiding met twee vestigingen een jaar eerder. Daarmee wist IQ Select meer chauffeurs aan te werven. Het bureau groeide van bijna 400 chauffeurs begin 2018 naar 650 nu. Cobelens: “De vraag naar chauffeurs is gigantisch. Wij hebben ons volledig op de werving gestort. Zorgen dat alles goed geregeld is voor de chauffeurs maakt het verschil.” Dat laatste betekent: correcte, tijdige betaling, maar ook een aanpak die begint bij de wensen van de kandidaat. Cobelens: “Elke chauffeur solliciteert op een bepaalde functie. Die vacature leggen wij altijd eerst opzij. Want als er iets beters past bij de wensen van de chauffeur, zoeken we liever die betere werkplek.”

Daan Cobelens, directeur IQ Select

Deta-vastconstructies

IQ Select werkt voornamelijk met deta-vastconstructies. Cobelens vindt dat goed passen bij de doelgroep: “Vrachtwagenchauffeurs geven nu eenmaal een voorkeur aan een vaste baan. Na een aantal maanden te hebben gewerkt bij ons, treden ze in dienst van de opdrachtgever.” Het bureau heeft dankzij de groei, van twee naar vier vestigingen en van 11 naar 19 eigen medewerkers in 2018, inmiddels landelijke dekking in zijn niche. “We bieden door het hele land banen in transport en logistiek. En de kandidaten weten ons ook vanuit elke plek te vinden.”

Dit artikel is geschreven door Wilbert Geijtenbeek voor het juni-nummer van Flexmarkt dat onlangs is verschenen. Wilt u voortaan ook Flexmarkt ontvangen?

 De Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2019 staat online.

Lees ook de artikelen over de andere FlexTopGroeiers van 2019:

Over Auteur

Reageer