FAQ: software

0

Wat betekenen de afkortingen SAAS, ASP en Webbased?

Een Application Service Provider (kortweg ASP) is een organisatie die regelt dat u via uw internetaansluiting (een deel van) uw administratieve bedrijfsprocessen kunt uitvoeren. Er worden feitelijk twee soorten van applicaties aangeboden, te weten:

  1. Web based; waarbij u alleen een aansluiting op internet nodig hebt en een browser. De toepassingen zijn als het ware specifiek ontworpen om via internet te gebruiken. In de meeste gevallen treden softwareleveranciers hier dan zelf op als ASP. Er wordt ook wel gesproken over Software as a Service, kortweg: SAAS, als het gaat om dit aanbod.
  2. Web enabled; in dit geval worden veelal toepassingen die lokaal draaien onder Windows via Terminal Server Emulatie aangeboden over het internet. Het zijn meestal Internet Service Providers (ISP’s) die optreden als Application Service Provider en software van derden beschikbaar stellen via dit model. In het laatste geval wordt dan gesproken over ‘Applicatie hosting‘, waarbij u zelf als het ware uw applicaties onderbrengt bij een gespecialiseerd hostingbedrijf.

Bron: Softwarepakketten.nl

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer