ING: verdere omzetgroei in uitzendbranche

0

Het breed gedragen economische herstel zorgt de komende jaren voor een toenemende vraag naar tijdelijk personeel.

Dat stelt het economisch bureau van ING woensdag in een rapport over de uitzendbranche.


Omzetstijging flexbranche

Volgens de bank zal de omzet in de flexbranche dit jaar met 4 procent toenemen. Door een nog grotere personeelsbehoefte in 2015 stijgt de omzet volgend jaar met 6 procent. Het herstel van de uitzendbranche volgt volgens ING op betere resultaten in onder meer de industrie en het transport, sectoren die vooral door exportgroei in de lift zitten.
Dankzij de aantrekkende arbeidsmarkt en het verwachte economische herstel in 2015 groeit de branche voorlopig verder, voorspelt ING. ‘Daarmee zou in 2015 voor het eerst sinds 2008 weer sprake zijn van meer dan 1 jaar van groei na elkaar’, aldus de bank.

Grotere flexibele schil
Bij de uitbreiding van het personeelsbestand zetten bedrijven vooral in op een flexibele schil. Een grotere flexibele schil betekent volgens ING overigens niet automatisch meer werk voor de flexbranche, omdat ook zzp’ers in dat gat springen. Ook de invoering van de wet Werk en Zekerheid vanaf 2015 zorgt voor verschuivingen.
‘Flexbedrijven kunnen de komende jaren een belangrijke rol blijven spelen, maar dan niet alleen door het samenbrengen van vraag en aanbod’, meent de bank. ‘Hoe alle veranderingen precies uitwerken, zal de praktijk moeten leren.’

ANP

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer