VPO-voorzitter: ‘Deur naar bonden blijft open’

0

Werkgevers hebben meer behoefte aan payrollconstructies, terwijl bonden het liefst payroll willen verbieden. Jeu Claes, voorzitter van de Vereniging Payroll Ondernemingen (VPO), pleit in De Telegraaf voor meer regulering om payrolling een meer geaccepteerde vorm van flexwerk te laten zijn. Claes wil graag met de bonden om tafel.

‘Het tegengas waar we mee te maken hebben, is hoofdzakelijk ingestoken door de bonden, maar ze voeren een achterhoedegevecht. Flexibele arbeidsverhoudingen als payrollcontracten zijn niet meer weg te denken’, zegt Claes in De Telegraaf.

‘Foute’ payroll aanpakken
Claes erkent dat de explosieve groei in payroll ook minder goede ondernemers heeft aangetrokken. De voorzitter van de VPO vindt dat de foute payrollbedrijven moeten worden aangepakt. ‘De VPO wil daarom juist af van de extra soepele ontslagregels voor payrollbedrijven en is blij met de uitspraken van rechters, waarin ‘foute payroll’ wordt aangepakt’, zo zegt hij tegenover De Telegraaf.

‘Payroll uit verdomhoekje’
Volgens de voorzitter van VPO moet men duidelijk onderscheid maken tussen de cowboys en de bedrijven die wel op een goede manier met werknemers omgaan. ‘Wat onze leden willen, is net zoals andere bedrijven als een goede werkgever met hun personeel omgaan’, zegt Claes tegenover De Telegraaf. ‘Dat payrollbedrijven hun werknemers aan nieuw werk helpen, dat gebeurt bij onze leden zeker’, geeft hij als voorbeeld.
Claes wil met de VPO payroll verder uit het verdomhoekje halen. ‘Waar ik voor pleit is goede regulering, om te beginnen met een goede definitie, waardoor duidelijk wordt wat payrolling precies is.’

Claes geeft in de krant aan graag met (grote) bonden tot een cao te komen. ‘Onze deur naar de bonden staat open en blijft open. Je kunt samen op een fantastische manier regels maken om deze vorm van flexibiliteit op een fatsoenlijke manier te reguleren.’

Bron: De Telegraaf


Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer