Jellow start freelancersplatform voor de zorg

0

Vanaf vandaag is er een nieuw arbeidsmarktplatform voor de zorgsector: Jellowzorg. Dit moet uitgroeien tot een groot netwerk waarin werkgevers en freelancers in de zorg elkaar kunnen vinden, zonder tussenkomst van een intermediair.

Jellowzorg is geen intermediair; de freelancer en de opdrachtgever leggen direct contact. Er zijn dan ook geen bemiddelingskosten voor de inhuur via het nieuwe arbeidsmarktplatform. Het concept is erop gebaseerd dat opdrachtgevers in de zorg hun netwerk delen met andere zorgorganisaties. Zo zouden alle zorgorganisaties kunnen profiteren van elkaars netwerk. Jellowzorg maakt gebruik van de database van Jellow. Hierdoor kunnen zorgorganisaties ook direct professionals uit andere relevante vakgebieden inhuren. Het Martini ziekenhuis in Groningen, de overheid en enkele zorginstellingen maken al gebruik van het nieuwe arbeidsmarktplatform.

Hoe werkt het?

Zorgorganisaties, ziekenhuizen, klinieken en andere betrouwbare partijen in de zorg kunnen bij Jellowzorg een abonnement aanvragen (kosten: € 250,- per maand). Na toetsing krijgen zij  direct toegang tot het netwerk waar nu ongeveer 14.000 (zorg-) professionals staan geregistreerd met een volledig profiel. Een ziekenhuis of een zorgorganisatie kan direct zoeken of een opdracht uitzetten. Bij een match huurt de zorgorganisatie dus zelf in. Er zijn dus geen bemiddelingskosten en marges op uren. Zelfstandige professionals in de zorg kunnen zich gratis registreren op Jellowzorg; zij worden vooraf gescreend.

Flexibilisering

JellowZorg zegt hiermee in te spelen op de verschuiving die plaatsvindt van het werken in vast dienstverband naar flexibel dienstverband. Armand Tilman, eigenaar en oprichter van Jellowzorg: “Vier op de tien werkenden in Nederland werkt nu in een flexibel dienstverband of als zelfstandig freelancer. Deze flexibilisering van de arbeidsrelaties zet de komende jaren verd­er door waarbij de vorm waarin men werkt steeds minder relevant is. Wij zien verder dat de krapte op de arbeidsmarkt in de zorg de komende jaren toeneemt. Zorgorganisaties hebben behoefte aan zelfstandige en gekwalificeerde professionals maar willen deze graag eenvoudig en goedkoper kunnen inzetten.”

Bron: Jellowzorg

Lees ook: Freelancersplatform Jellow breidt uit naar België

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer