ManpowerGroup helpt vluchtelingen aan werk

0

ManpowerGroup gaat zich meer inzetten om vluchtelingen carrièrekansen te bieden. De uitzendorganisatie doet dit door vluchtelingen voor te bereiden op (duurzaam) werk en ze door middel van onderwijs, cursussen en trainingen te up- en reskillen.

Hiervoor heeft ManpowerGroup zich aangesloten bij Tent Partnership for Refugees (Tent). Tent is een internationaal samenwerkingsverband van bedrijven dat de levensomstandigheden van meer dan 25 miljoen vluchtelingen wereldwijd wil verbeteren. Als onderdeel van de samenwerking zal ManpowerGroup haar kernactiviteiten inzetten om zoveel mogelijk vluchtelingen te verbinden aan duurzame carrièrekansen. Het samenwerkingsverband richt zich in eerste instantie op het Verenigd Koninkrijk en Nederland, met een verwachte uitbreiding naar Duitsland en Scandinavië in 2019.

Onbenut potentieel

Volgens Manpower kan het bieden van carrièrekansen aan vluchtelingen ook bijdragen aan het vinden van oplossingen voor de krapte op de arbeidsmarkt. Uit het eerder afgenomen ManpowerGroup Talent Shortage Survey blijkt dat 45% van alle werkgevers wereldwijd moeite heeft het juiste talent te vinden voor hun openstaande vacatures. Wijproberen wij leidinggevenden en hr-verantwoordelijken bewust te maken van het onbenutte potentieel van vluchtelingen”, zegt Jeffrey van Meerkerk, Director Strategic Relations en Sustainability bij ManpowerGroup. “Het netwerk van Tent stelt ons in staat de voordelen van een (meer) divers personeelsbeleid op een strategisch niveau te bespreken, in boardrooms door heel Europa.”

Inclusieve arbeidsmarkt

In de eerste helft van 2018 heeft ManpowerGroup in Nederland al 250 vluchtelingen verbonden aan een duurzame baan. Van Meerkerk: “Door zoveel mogelijk gebruik te maken van elkaars kennis en expertise, verwachten wij samen met Tent nog meer vluchtelingen te kunnen verbinden aan de waardigheid van werk en daarmee een duurzame toekomst. Daarnaast zetten we ons in voor een geïntegreerde en inclusieve arbeidsmarkt”.
Hélène van Melle, Director of European Partnerships bij Tent, voegt toe: “De private sector neemt een unieke positie in bij de oplossing van de wereldwijde vluchtelingencrisis. Het is daarom dat Tent bedrijven mobiliseert om vluchtelingen te helpen. We zijn blij dat ManpowerGroup vanaf vandaag onderdeel uitmaakt van ons samenwerkingsverband. Samen gaan we nog meer vluchtelingen verbinden aan duurzame carrièrekansen.”

Bron: ManpowerGroup

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer