Monsterboard: Lichte daling vacatureaanbod in juli

0

Het online vacatureaanbod daalde in juli met 1 punt naar 96 punten, zo blijkt uit de Monster Employment Index.

Vergeleken met 12 maanden geleden staat de maandelijkse index van de online-arbeidsmarkt.1 punt hoger. Op jaarbasis steeg het vacatureaanbod in de horeca & toerisme sector (+13) het sterkst. In de provincies Gelderland en Overijssel steeg het aanbod de afgelopen 12 maanden het meest met 7 punten.

IT-sector
"Hoewel een vacaturegroei in juli is uitgebleven, staat een aantal dienstverlenende sectoren er duidelijk beter voor dan een jaar geleden", aldus Warren Hammond, managing director van Monsterboard.nl. "Vooral in de IT sector houdt de vacaturegroei aan. Hoewel het aanbod in juli daalde, is de IT-sector de sterkst stijgende sector. Aanhoudende groei in de horeca & toerisme sector levert tevens een bijdrage aan het economische herstel. De groei die we echter aan het begin van het jaar zagen is afgenomen en veel sectoren blijven achter in hun jaarlijkse groei. We zien niettemin wel een stabiele tendens in de maandelijkse groei, bijvoorbeeld in de marketing en financiële sector."

Jaarlijkse stijging horeca & toerisme het sterkst
Ten opzichte van vorig jaar steeg het vacatureaanbod in de horeca & toerisme sector het sterkst. Het aanbod staat 13 punten hoger dan vorig jaar juli. De vacatures in onder meer de transport & logistiek sector (+11), de productiesector (+10) en in de IT sector (+9) namen ook toe. In de juridische sector (-37) en in de gezondheidszorg (-19) daalde het aanbod het meest.

Banken
In juli steeg het vacatureaanbod in de bancaire sector het sterkst. Het aanbod steeg met 3 punten. In de publieke sector steeg het vacatureaanbod met 2 punten en in de mediasector met 1 punt. In het onderwijs (-6) en in de juridische sector (-4) daalde het aanbod het meest.

Monster Employment Index
De Monster Employment Index Europe van het bedrijf Monsterboard levert sinds 2005 maandelijks informatie over trends in online-recruitment in de Europese Unie.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer