Moties WWZ aangenomen

0

Direct na ingang van de WWZ zijn enkele moties ingediend door Tweede Kamerleden. Enkele van deze moties zijn nu aangenomen.

Meerjarige tijdelijke contracten

Een van de moties die is aangenomen, is van Linda Voortman van GroenLinks. Zij stelde voor om meerjarige tweede contracten mogelijk te maken. Het was al mogelijk om een eerste contract langer dan een jaar te laten duren. Ook al geeft een tijdelijk contract niet de werkzekerheid van een vast contract, het geeft werknemers wel meer keuzevrijheid en kan een brug slaan tussen vast en flex.

PVV, CDA, ChristenUnie, SGP, VVD, Klein, Groep Kuzu/Öztürk, Houwers, van Vliet, 50Plus, D66, GroenLinks, PvdA en PvdD stemden voor deze motie.

 

Payrollmedewerkers

De tweede aangenomen motie kwam van Steven van Weyenberg van D66. Hij vindt dat het kabinet niet alleen moet handelen naar de geest van het sociaal akkoord, maar ook de eigen beloften moet nakomen. Alle payrollmedewerkers met een arbeidscontract voor onbepaalde tijd zouden dan ook in dienst genomen moeten worden. De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), een overheidsinstantie, was van plan om 19 van de 49 payrollmedewerkers met een contract voor onbepaalde tijd toch niet in dienst te nemen. Door het aannemen van de motie zal het Rijk bij verdere afbouw ‘als lijn hanteren dat payrollwerknemers die structurele werkzaamheden verrichten door het Rijk in dienst worden genomen. Dit geldt in ieder geval voor de payrollwerknemers met een arbeidscontract voor onbepaalde tijd.’

CDA, ChristenUnie, SGP, Klein, Groep Kuzu/Öztürk, Houwers, 50Plus, D66, GroenLinks, PvdA, PvdD en SP stemden voor deze motie.

Hier vind je een overzicht van alle moties die zijn ingediend naar aanleiding van de WWZ.

Bron: Parlementaire monitor


Lees ook: Wet Werk en Zekerheid: de veranderingen op een rij

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer