Olympia en HvA starten tweede post-hbo traineeship

0

Olympia Uitzendbureau en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) zijn voor de tweede keer gestart met het post-HBO traineeship ‘Ondernemerschap’. Drie jonge ondernemers volgen de komende negen maanden het traineeship waarmee ze worden klaargestoomd voor het franchiseondernemerschap bij Olympia Uitzendbureau.

De trainees volgen één dag per week college aan de HvA. Matthieu van der Velde volgde de eerste traineeship en vertelt in de Flexmarkt special Start je eigen uitzendbureau over zijn ervaringen. ‘Ik vond het in het begin lastig om op die vrijdag niet bezig te zijn met mijn dagelijkse werkzaamheden voor Olympia.’ In de colleges komen onder andere persoonlijk leiderschap, marktbewerking en financieel management aan de orde. Kennis die de studenten direct in praktijk kunnen brengen. De overige vier dagen werken ze binnen Olympia onder begeleiding van een persoonlijke coach aan hun eigen businessplan. ‘Het grootste verschil is dat ik de focus binnen mijn werk heb verbreed: vroeger lag deze bij de klant, nu ben ik ook verantwoordelijk voor de coördinatie op de vestiging en de ontwikkeling van  collega’s,’ aldus Van der Velde.

De Hogeschool van Amsterdam heeft de opleiding samen met Olympia Uitzendbureau op maat gemaakt. De post-hbo-opleiding is onderdeel van het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE), een samenwerkingsverband tussen verschillende instellingen voor hoger onderwijs. Het ACE heeft het doel om ondernemerschap binnen de studentengemeenschap te stimuleren en praktisch vorm te geven.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer