Publiek-private samenwerkingen voorbeeld voor ILO

0

Een vertegenwoordiger van de International Labour Organization (ILO), een afdeling van de Verenigde Naties, komt 19 maart naar Nederland om een bezoek te brengen aan publiek-private samenwerkingsprojecten.

De vertegenwoordiger zal samenwerkingsproject Baanbrekend in Dordrecht bezoeken, een speeddate banenmarkt (UWV en uitzenders) en een woonlocatie voor arbeidsmigranten. Het programma wordt afgesloten met een kennismaking met de praktijk van de Stichting Naleving CAO voor Uitzendkrachten en de samenwerking tussen overheid en uitzendsector in het bestrijden van malafide arbeidsconstructies.

ILO
De ILO is een internationale organisatie die verantwoordelijk is voor overzicht op en het opstellen van internationale normen voor arbeid. De hoofdissues van de tripartite organisatie waarin overheden, werkgevers- en werknemersorganisaties zijn vertegenwoordigd zijn werkgelegenheid, werknemersrechten en sociale bescherming en versterking van het sociaal overleg. Ms. Donna Koeltz, specialist in arbeidsdienstverlening bij de ILO wil graag de kennis die zij opdoet bij het werkbezoek delen met andere landen.

Voorloper
Nederland loopt in de wereld voorop in de samenwerking tussen publieke en private partijen. De projecten waarin de uitzendwereld samenwerkt met gemeenten en UWV doorbreekt traditionele paden waardoor mensen (weer) aan het werk komen. Ook bij de huisvesting van arbeidsmigranten en de aanpak van malafide uitzendorganisaties blijkt een goede samenwerking tussen de overheid en de uitzendwereld te leiden tot effectieve oplossingen.

Flexmarkt
In Flexmarkt Magazine van maart wordt er aandacht besteed aan samenwerkingen tussen uitzendbureaus en overheidsinstanties. De vraag ‘Waarom komen de ‘publieken’ en ‘privaten’ plots zo openlijk voor hun liefde uit?’ wordt beantwoord. Re-intregratie expert van de Amsterdam Institute for Labour Studies Els Sol geeft haar mening over de samenwerking tussen uitzenders en publieke partijen. ‘Baanbrekend Nieuwegein’ deelt zijn succesverhaal en er worden praktische tips gegeven voor ondernemers die ook publiekprivaat willen samenwerken.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer