RiseSmart van Randstad biedt online outplacement

0

Het eerder overgenomen Amerikaanse RiseSmart wordt Randstads nieuwe merk voor outplacement in Nederland. De digitale en virtuele begeleiding door drie experts zou sneller en effectiever zijn dan face-to-face contact.

Randstad heeft het online outplacementbedrijf RiseSmart in 2015 overgenomen voor een bedrag van $ 100 miljoen. RiseSmart is een in 2007 opgericht tech-bedrijf in het Amerikaanse San José (Silicon Valley).

Digitale, virtuele begeleiding

De dienstverlening biedt oplossingen voor door- en uitstroom van medewerkers, bijvoorbeeld door reorganisatie, boventalligheid of zoektocht naar werk vanuit een uitkeringssituatie. Het doel is mensen individueel begeleiden naar ander werk of een andere stap in hun loopbaan. De werkwijze is 60% sneller dan andere aanbieders, zo claimt Randstad, mede dankzij digitale en virtuele begeleiding door drie experts gedurende het hele traject. De technologie zou meer ruimte bieden voor persoonlijke aandacht en tijdwinst opleveren voor kandidaten.

Drie experts

Kandidaten worden persoonlijk en digitaal gecoacht en ontvangen toegang tot een eigen portal. Bij aanvang van het traject krijgt iedere deelnemer drie experts die zich bezighouden met de loopbaantransitie. Allereerst een persoonlijke coach die medewerkers helpt bij het vinden van een nieuwe baan en alles wat daarbij komt kijken zoals netwerken, solliciteren en salarisonderhandelingen. Ten tweede een personal branding specialist die een cv, motivatiebrief en sterke online identiteit ontwikkelt. Tenslotte een jobhunter die wekelijks relevante vacatures, evenementen en contactpersonen aanlevert. Bovendien ontvangen deelnemers via de portal regelmatig vacatures die op een intelligente wijze worden gesorteerd, passend bij specifieke vaardigheden en behoeften.

Gepatenteerde technologie

RiseSmart maakt gebruik van gepatenteerde technologie voor het vlot kunnen herplaatsen van medewerkers. Er is meer tijd voor persoonlijke begeleiding waardoor het eindresultaat verbetert. De service helpt mensen effectief naar een nieuwe baan via persoonlijke coaching en begeleiding met behulp van communicatiemiddelen zoals video, e-mail en chat. Daarnaast is voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling via webinars, e-learning en coachingsinstrumenten en digitale groepsactiviteiten.

Levenslang abonnement

Inge Dijkstra, operationeel directeur Randstad HR Solutions: “Tot het einde van het jaar werken we met ruim honderd kandidaten die een coachingstraject doorlopen. De eerste resultaten zijn goed, meer dan de helft van de kandidaten heeft al een nieuwe baan gevonden, de rest zit nog in een traject. De feedback die we tot nu toe ontvangen is positief, kandidaten waarderen de dienstverlening gemiddeld met een 8,7. Naast tijd- en plaatsonafhankelijk werken biedt RiseSmart overigens nog een ander voordeel. Een kandidaat krijgt een abonnement voor het leven. Dat betekent bijvoorbeeld dat de toegang tot de persoonlijke portal behouden blijft en iemand eens per jaar aanspraak kan maken op een coachingsgesprek en een check op het cv.”

Kijk op www.risesmart.com/nl-nl

Bron: Randstad

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer