Randstad Digital gaat schaarste aan IT-personeel te lijf

0

Randstad heeft de Nederlandse tak van “Randstad Digital” gelanceerd, tegelijkertijd met een opleidingscentrum voor digitale skills.

Wereldwijd werd Randstad Digital In augustus 2023 gelanceerd. Nederland is het tiende land waar Randstad de digitale specialisatie introduceert. Daarmee brengt Randstad alle IT-dienstverlenende onderdelen samen onder één noemer, aldus het uitzendconcern in het begeleidend persbericht.

De mondiale arbeidsmarkt wordt gevormd door drie trends: tekort aan talent, veranderende klantbehoeften en snelle digitalisering. Randstad wil zich profileren als meest gespecialiseerde ’talentbedrijf’ in de wereld. Een belangrijke stap in deze richting is de gelijktijdige lancering van de Randstad Digital Academy. Deze academie richt zich op de groei en ontwikkeling van IT-talent, waarmee Randstad inspeelt op de groeiende vraag naar hoogwaardige digitale vaardigheden in een snel veranderende arbeidsmarkt.

Structureel tekort

Nederlandse bedrijven kampen met een ernstig tekort aan voldoende en adequaat opgeleid digitaal personeel, wat ze belemmert strategische keuzes met betrekking tot digitaliseren daadwerkelijk én met snelheid te implementeren. Nederland telde begin 2024 30 duizend openstaande vacatures in het IT-vakgebied. Dat is iets minder dan vorig jaar, maar er is al jaren sprake van een structureel personeelstekort in dit vakgebied. Er is dringend behoefte aan talent in AI en automation, cloud, data science en analytics, software development en project management.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer