Solliciteren via WhatsApp bij YoungCapital

0

YoungCapital lanceert solliciteren via WhatsApp. Met een simpel videobericht via WhatsApp kunnen kandidaten direct aan de recruiter laten zien hoe enthousiast ze zijn over een vacature. Volgens YoungCapital verhoogt dit hun aannamekansen en versnelt dit het selectieproces.

Via WhatsApp kunnen kandidaten heel eenvoudig met hun smartphone een video opnemen van zichzelf. Deze sturen ze vervolgens direct door naar de recruiter, via het mobiele nummer dat bij de online vacature vermeld staat. Vervolgens kan de recruiter direct besluiten of hij de kandidaat verder wil spreken, of dat hij de video doorappt naar een collega voor een andere vacature.

Videomotivatie
YoungCapital zet solliciteren via WhatsApp in voor specifieke vacatures waar contact met klanten een belangrijke rol speelt, zoals in de verkoop, op de klantenservice of in de logistiek. ‘Op video kun je kwaliteiten overbrengen die je op papier niet kunt laten zien, bijvoorbeeld of je overtuigingskracht hebt of een klantvriendelijke uitstraling’, zegt Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital. ‘Een videomotivatie is dan veel relevanter dan de traditionele sollicitatiebrief.’

YoungCapital App
Een andere innovatie is de YoungCapital App, waarmee jongeren realtime hun beschikbaarheid kunnen aangeven bij de recruiter. ‘We weten dus niet alleen wát ze kunnen, maar ook dát ze kunnen’, aldus Kooistra. ‘Zo is het mogelijk uitzendkrachten binnen enkele uren bij bedrijven te plaatsen.’

Bron: YoungCapital

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer