Vraag naar recruiters stijgt in een jaar 60%

0

De vraag naar recruiters is in het eerste kwartaal van 2016 verder aangetrokken. Ten opzichte van het vierde kwartaal 2015 is er een stijging van 16%. Ten opzichte van een jaar geleden (Q1-2015) is de groei zelfs 60%.

Dit blijkt uit analyses van Intelligence Group met behulp van Jobfeed in opdracht van de Hogeschool voor Recruitment.

Vooral recruiters op hbo-niveau
In het eerste kwartaal van 2016 stonden er in totaal 1.735 vacatures open voor recruiters. Wanneer dat wordt vergeleken met het actieve aanbod van (interim) recruiters is er sprake van een zeer schaarse doelgroep. Met name recruiters op hbo-niveau zijn zeer gewild, gevolgd door recruiters op mbo-niveau. Recruiters op academisch niveau zijn eerder uitzondering dan regel.
In een toelichting op deze bevindingen zegt  Ellen van Hierden, directeur Hogeschool voor Recruitment: ‘De aanhoudende sterke vraag naar recruiters is een gevolg van de enorme schaarste in met name het IT-, Bèta-, Data-, Finance- en gespecialiseerde zorgcluster. Werkgevers kiezen momenteel vooral voor meer recruitmentdruk (meer recruiters), terwijl de oplossing meer ligt in vakbekwame recruiters en slimme recruitmentoplossingen. Kwaliteit is echt een issue.’

Recordaantal vacatures HR en P&O
In het HRM/P&O-vakgebied is er ook sprake van een sterke groei in de vraag. Met 8.685 vacatures in het eerste kwartaal van 2016 is er een record aantal vacatures gemeten sinds de begin van de meting in 2010 binnen het functiegebied HRM/P&O. Ten opzichte van een jaar geleden waren er in het eerste kwartaal van 2016 23% meer vacatures.
De sterke groei binnen het P&O/HRM segment wordt onder meer aangejaagd door de vraag naar werving & selectie consultants, recuiters, Learning & development en loopbaanadviseurs. Maar ook de vraag naar administratief medewerker personeels- en salarisadministratie is in het eerste kwartaal sterk toegenomen.


Bron: Intelligence Group/Hogeschool voor Recruitment


Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer