‘Acceptatie homo’s op werkvloer verbeteren’

0

Homoseksuele mannen en vrouwen ervaren de sfeer op de werkvloer nog steeds als onveilig. De komende 3 jaar slaan FNV en belangenorganisatie COC Nederland de handen ineen om daar verandering in te brengen.

De organisaties melden donderdag dat ze zich vooral richten op het midden- en kleinbedrijf (mkb) en het lagere personeel van grote bedrijven. Bijvoorbeeld de oprichting van een roze netwerk of een diversiteitstraining voor het mkb moet ervoor zorgen dat lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender werknemers (LHBT) zich uiteindelijk meer geaccepteerd voelen.

Onderzoek in opdracht van de FNV wees in 2011 uit dat de helft van deze LHBT-werknemers deels of volledig ‘in de kast’ zit. Marcelina Oosthoek, projectleider FNV/COC: ,,Werkgevers denken vaak dat homoseksualiteit niet speelt in hun bedrijf, terwijl het personeel verwacht dat werkgevers iets doen aan de sociale onveiligheid van deze groep op de werkvloer. Het is een rare patstelling. Want als mensen niet uit de kast komen, hoe kan een bedrijfsleiding dan weten dat er wel degelijk, ook bij hen, iets aan de hand is.”

Hetzelfde onderzoek wees uit dat op meer dan de helft van de onderzochte bedrijven homograppen worden gemaakt. LHTB-werknemers vinden dat hinderlijk, het vergroot ook hun gevoel van onveiligheid waardoor ze wel twee keer nadenken voor ze eerlijk voor hun geaardheid uitkomen, concludeert de FNV.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer