‘AOW in 2020 naar 66 jaar’

0

Werkgevers en vakbonden zijn dicht bij een akkoord over de verhogingen van de AOW- en de pensioenleeftijd. Deze gaan in 2020 omhoog naar 66 jaar.

Ze worden gekoppeld naar de levensverwachting en iedere vijf jaar bijgesteld. Dat blijkt donderdag uit de conceptversie van het pensioenakkoord die de Volkskrant heeft gepubliceerd.

Uit het akkoord blijkt verder dat werknemers zelf kunnen kiezen wanneer ze stoppen met werken, maar als ze dat voor hun 66e doen, krijgen ze wel minder AOW en pensioen. Ook komt er geen aparte regeling voor werknemers met een zwaar beroep. Verder wordt de AOW gekoppeld aan de reële lonen in plaats van de cao-lonen en de pensioenen worden deels afhankelijk van de beleggingsresultaten.

De werkgeversorganisatie VNO-NCW en de vakcentrale FNV willen het akkoord nog voor de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni presenteren.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer