Belastingvermindering ondernemers

0

Ondernemers moeten btw betalen over de omzet die zij behalen. Als een ondernemer per jaar minder dan 1883 euro aan btw moet betalen, kan hij in aanmerking komen voor belastingvermindering.

Indien de ondernemer aan onderstaande drie voorwaarden voldoet, komt hij in aanmerking voor de kleineondernemersregeling.

  • De ondernemer is een natuurlijk persoon of een combinatie van natuurlijke personen, zoals een eenmanszaak, een maatschap of een vennootschap onder firma.
  • De ondernemer moet na aftrek van voorbelasting minder dan 1883 euro btw betalen in een jaar.
  • De ondernemer voldoen aan de administratieve verplichtingen voor btw.

Als de ondernemer tussen de 1.346 euro en 1.883 euro btw per jaar zou moeten betalen aan de belastingdienst, krijgt hij een gedeeltelijke vrijstelling. De vrijstelling is dan 2,5 x (€ 1.883 – btw-bedrag). Indien het btw-bedrag  dat de ondernemer moet betalen per jaar 1.345 euro of minder is, geldt een volledige vrijstelling en hoeft de ondernemer dus geen btw te betalen.

De kleineondernemersregeling geldt niet voor rechtspersonen, zoals een bv, stichting of vereniging.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer