Cao-overeenkomst bereikt bij Tata Steel

0

Na stevige onderhandelingen hebben de vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en De Unie een akkoord bereikt met Tata Steel over een nieuwe cao.

Dat maakten de bonden vrijdag omstreeks vijf uur in de ochtend bekend.

De lonen zullen in twee jaar gefaseerd stijgen: met 1,25 procent in juli 2011, met 0,5 procent in oktober 2011, met 1,25 procent in april 2012 en nog eens met 0,75 procent in oktober 2012. Daarnaast ontvangt elke werknemer eind december 2012 eenmalig een bedrag van driehonderd euro.

De vakbonden waren verder vooral tevreden over de nieuwe leeftijdsdagenregeling, die voorheen oude werknemers van extra vrije dagen voorzag. Door een wetswijziging geldt dat nu als leeftijdsdiscriminatie. In het nieuwe model krijgen alle werknemers onder de dertig jaar elk dienstjaar drie verlofdagen toegekend; voor oudere werknemers blijft de huidige regeling van kracht.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer