CBS: vooral flexwerkers worden werkloos

0

Flexwerkers worden vaker werkloos dan werknemers met een vaste arbeidsrelatie of zelfstandigen. Dat concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag op basis van cijfers over het eerste kwartaal.

In de eerste drie maanden van het jaar werden 143.000 personen werkloos. Zo’n 85.000 daarvan stonden in het vierde kwartaal van vorig jaar nog als flexwerker te boek. 46.000 hadden toen een vast contract en 11.000 waren zelfstandigen.

In het eerste kwartaal vonden anderzijds 90.000 werklozen een baan. Van hen kreeg slechts 15 procent een vast contract. Het aandeel dat als zelfstandige aan de slag ging bedroeg bijna 12 procent. Het grootste deel vond werk op basis van een flexibel contract. In het eerste kwartaal gold dit voor 73 procent van de werklozen die werk vonden.

(c) ANP 2013, alle rechten voorbehouden

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer