Chemiesector schreeuwt om personeel

0

Crisis of geen crisis, bedrijven in de chemische sector komen duizenden werknemers tekort.

Tussen nu en 2020 zijn er gemiddeld jaarlijks bijna 5500 nieuwe werknemers nodig, terwijl er maar zo’n 1200 instromen. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI).

Dat tekort loopt in 2020 op tot bijna 30.000 mensen, vooral afgestudeerden aan een mbo-opleiding. Maar in de branche zijn ook duizenden hbo’ers en academici nodig. Dit probleem wordt gedeeltelijk veroorzaakt doordat niet alle afgestudeerde scheikundigen in de sector gaan werken. Chemische bedrijven moeten hun aantrekkelijkheid voor werknemers dan ook flink verhogen, vindt de VNCI. Dat kan bijvoorbeeld door de carrièremogelijkheden duidelijker te tonen.

Maar zelfs als alle chemici met een diploma wel in de sector aan de slag gaan, is er nog steeds sprake van een flink tekort aan personeel. De VNCI en bedrijven proberen daarom al enige tijd meer scholieren voor een chemische opleiding te interesseren.

(c) ANP 2013

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer