Dienstverleners positiever over banen

0

Ondernemers in de zakelijke dienstverlening zijn voor het eerst in anderhalf jaar tijd positief over de toekomstige werkgelegenheid in hun sector.

Het aantal zakelijke dienstverleners dat verwacht de komende drie maanden meer personeel in dienst te hebben, was in mei groter dan het aantal dat verwacht personeel af te laten vloeien, zo meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

Het aantal ondernemers in de zakelijke dienstverlening dat verwacht dat de omzet de komende maanden toeneemt, blijft groter dan het aantal dat verwacht dat de omzet afneemt. Maar het aantal optimisten is in de maand mei in verhouding tot de pessimisten kleiner geworden dan in de voorgaande maand. "Het saldo kwam uit op plus 12 procent tegen plus 22 procent in april", aldus het CBS.

De stemming in de uitzendbranche is volgens het CBS in korte tijd sterk verbeterd. "De ondernemers waren in mei zeer optimistisch over de ontwikkeling van hun omzet, de toekomstige personeelssterkte en het economisch klimaat."

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer