Forse loonsverhoging werknemers grootmetaal

0

De werkgevers in de grootmetaal en de vakbonden, waaronder FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en De Unie, hebben een principeakkoord gesloten voor een nieuwe cao.

Dat hebben de partijen dinsdag bekendgemaakt. De nieuwe overeenkomst heeft betrekking op de periode 1 mei 2011 tot 1 juli 2013.

De afgesproken inkomensverbetering bedraagt 4,75 procent, waarvan 4,25 procent een structurele loonsverhoging is. Daarnaast zullen werkgevers de premie voor de overgangsregeling voor het vroegpensioen voor hun rekening nemen. Dat levert de werknemers nog een netto verhoging op van gemiddeld 0,5 procent. De jeugdschalen boven de 22 jaar vervallen, jongeren krijgen de normale beloning die gelden voor vaklieden.

Het loon stijgt per 1 juli met 1,15 procent, op 1 januari 2012 met 1 procent, op 1 juli dat jaar met 1,1 procent en op 1 januari 2013 met 1 procent.

De bonden gaan het principeakkoord voorleggen aan de leden. De nieuwe cao geldt voor 140.000 werknemers.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer