Meer intercedenten met SEU vakdiploma

0

In 2016 heeft de Stichting Examens Uitzendbranche (SEU) 1.746 vakdiploma’s uitgereikt. Van alle deelnemers is 69% geslaagd voor het examen.

Meer flexorganisaties

Steeds meer werkgevers in de uitzendbranche kiezen ervoor om, naast flexkrachten, ook vaste medewerkers op te leiden, zo stelt SEU vast. In 2016 is het aantal flexorganisaties dat medewerkers opleidt tot het SEU examen Uitzendmedewerker met 16.3% gegroeid. Opvallend is de groei van het aantal deelnemende payroll organisaties.

Up-to-date kennis

In 2016 zijn dan ook 28% meer examens afgenomen. Barbara Kramer van de SEU vindt dit uiteraard een ‘positieve ontwikkeling’. ‘Wijzigingen in wet- en regelgeving volgen elkaar in rap tempo op en de aansprakelijkheid van opdrachtgevers wordt steeds groter. Opdrachtgevers en flexkrachten hebben een groeiende behoefte aan advies. Up-to-date kennis van nieuwe en gewijzigde wet- en regelgeving is essentieel. Vaste medewerkers die het SEU diploma Uitzendmedewerker behaald hebben, beschikken over de benodigde kennis om relaties te voorzien van de juiste informatie.’

Bron: SEU

Lees ook: Een 10 voor het SEU Examen Uitzendmedewerker

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer