GroenLinks wil wet voor werk en zekerheid

0

Jonggehandicapten, mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking en werklozen die zelf niet aan een baan komen, moeten als het aan GroenLinks ligt naar een soort maatschappelijk uitzendbureau waarin gemeenten en werkgevers samenwerken om een geschikte baan voor hen te vinden. De partij wil met een nieuwe wet meer kansen bieden op de arbeidsmarkt voor deze mensen.

De Wet Werk en Zekerheid zoals GroenLinks de nieuwe regelgeving wil noemen, moet de huidige Wajong, de Wet Sociale Werkvoorziening en de Wet Werk en Bijstand vervangen.

Volgens GroenLinks zou een nieuwe wet niet alleen goed zijn om iedereen een eerlijke kans op werk te geven, maar ook om de gemeenten meer slagkracht te geven om werkzoekenden te helpen.

In de nieuwe wet moet komen te staan dat gemeenten afspraken gaan maken met iedereen die langer dan een jaar werkloos is. Mensen moeten worden geschoold, begeleiding krijgen naar werk of een aangepaste functie krijgen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer