Grootste loonkloof tussen top en werknemer bij Randstad

2

Topbestuurders van bedrijven die zijn opgenomen in de AEX-index van de Amsterdamse effectenbeurs verdienen gemiddeld 51 keer het inkomen van een doorsneewerknemer. Bij uitzendconcern Randstad is de loonkloof het grootst.

Dat meldde de Volkskrant zaterdag op basis van eigen onderzoek naar de beloning van 24 van de 25 hoogste bestuurders uit de beursgraadmeter.

De loonkloof tussen top en werknemers is in 5 jaar tijd opgelopen van onder de 40 naar ruim 50 nu. De topbestuurder krijgt per jaar gemiddeld 3,7 miljoen euro, waar de loonkosten van de doorsneewerknemer bij deze bedrijven circa 73.000 euro bedragen.Randstad-topman


Topman Ben Noteboom van uitzendconcern Randstad verdiende vorig jaar met 10,2 miljoen euro het meest. Daarmee bedraagt zijn inkomen 172 keer het loon van een gemiddelde werknemer.
Eind oktober vorig jaar kondigde Noteboom zijn vertrek aan. Vorige maand kwam naar buiten dat Noteboom door de raad van commissarissen ontslag is aangezegd.
De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft om opheldering gevraagd over Notebooms vertrekvergoeding van in totaal 2,5 miljoen euro.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

2 reacties

Reageer