Iets meer banen in eerste kwartaal

0

Het aantal banen is in het eerste kwartaal van dit jaar met 34.000 gestegen ten opzichte van diezelfde periode een jaar eerder.

Vergeleken met het vierde kwartaal van 2010 daarentegen, lag het aantal banen 7000 lager. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag presenteerde.

De banengroei ten opzichte van een jaar eerder is vooral toe te schrijven aan de zorg en de zakelijke dienstverlening. In de zakelijke dienstverlening steeg het aantal banen met 21.000. Deze stijging is vooral toe te schrijven aan de uitzendbranche. 

Lonen

De lonen per arbeidsjaar (inclusief bijzondere beloningen) waren in het eerste kwartaal 2,4 procent hoger dan in het eerste kwartaal van 2010. Deze loonstijging is beduidend hoger dan de cao-loonstijging van 1,1 procent. Vooral uitbetaalde bonussen hadden een opwaarts effect.

Bij de overheid en zorg stegen de lonen met 0,7 procent het minst. In de industrie en in de zakelijke dienstverlening was de loonstijging met 4 procent het grootst.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer