Werkloosheid loopt op

0

De werkloosheid in Nederland is in mei gestegen.

Dat bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het CBS telde in mei 400.000 werklozen. Dat waren er 8000 meer dan in april. Het werkloosheidspercentage liep daarmee op tot 5,1 van de beroepsbevolking. In april bedroeg de werkloosheid 5 procent.

De stijging van de werkloosheid is de eerste sinds februari dit jaar. In die maand nam het aantal personen zonder een betaalde baan met 2000 toe, eveneens tot 400.000. Tussen februari 2010 en februari 2011 nam de werkloosheid elke maand af.

De toename van de werkloosheid komt volgens het CBS omdat de werkloosheid onder vrouwen voor het eerst dit jaar is toegenomen. Aan het begin van dit jaar kwam al een einde aan de daling van de werkloosheid onder mannen.

Het aantal bij UWV Werkbedrijf ingeschreven niet-werkende werkzoekenden nam in mei met 10.000 af tot 465.000. De daling was net als een maand eerder relatief het grootst onder werkzoekenden jonger dan 25 jaar. Bij de technische en verzorgende beroepen nam het aantal werkzoekenden ook meer dan gemiddeld af.

Het aantal werkloosheidsuitkeringen daalde in mei met 6000 tot 256.000.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer