Nieuwe cao brandstoffensector: alleen gecertificeerde uitzendbureaus

0

Er is een principeakkoord bereikt over de nieuwe cao voor het brandstoffenbedrijf. De nieuwe cao heeft een looptijd van 1 december 2009 tot 1 juni 2011.

Afgesproken is dat werkgevers in deze sector alleen nog maar gebruik zullen maken van geregistreerde NEN-gecertificeerde uitzendbureaus.

Daarnaast zijn werkgevers en werknemers twee structurele loonsverhogingen overeengekomen. De salarisschalen in de CAO worden verhoogd met 0,75 procent per 1 mei 2010 en met 0,75 procent per 1 januari 2011. Uitzendkrachten worden volgens de cao voor het brandstoffenbedrijf hetzelfde beloond als vaste werknemers in gelijkwaardige functies.

Erkenning van Verworven Competenties

Werknemers in de brandstoffensector hebben tijdens de looptijd van de cao recht op het vastleggen van eerder verworven competenties. Hiervoor is een maximumbedrag van € 500 per werknemers beschikbaar.
Ook heeft de werknemer recht op een bijdrage aan scholing en opleidingen.
 

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer