Nog te veel onveilig werk en illegale arbeid

0

Bij bedrijven verslapt de aandacht voor veilige arbeidsomstandigheden geleidelijk.

Ook zijn problemen met illegale arbeid op de werkvloer vorig jaar weer iets toegenomen. Dat blijkt uit het donderdag gepubliceerde jaarverslag van de inspectiedienst over 2010.

De arbeidsomstandigheden bleken vorig jaar niet in orde bij 61 procent van de gecontroleerde bedrijven. Dat was een jaar eerder 58 procent en het jaar daarvoor nog 56 procent. Ook stuitte de inspectie in 2010 op misstanden bij 18 procent van de controles op illegale arbeid, tegen 17 procent in 2009 en 16 procent in 2008.

Volgens directeur Jan van den Bos van de Arbeidsinspectie blijven inspecties nodig om het aantal arbeidsongevallen en beroepsziekten te beperken. Ook moet zo verdringing van ‘gewone’ werknemers en eerlijke ondernemers door illegale arbeid en onderbetaling worden voorkomen.

Delen...Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Email this to someone

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer