Optimaal functioneren

0

Toppresteerders werken voortdurend aan hun
productiviteit. Met de volgende tips kun jij dat ook.

 • Initiatief nemen
  Dit heeft veel voordelen. Je kunt laten zien waartoe je eigenlijk in staat bent. Je onderscheidt jezelf van de massa. En je kunt nieuwe manieren vinden om plezier in je werk te krijgen.
 • Netwerken
  Ken de juiste mensen. Zorg dat zij jou kennen. Het doel van het contact is niet vriendschap, maar een gelijkwaardige relatie waarmee beide personen hun voordeel kunnen doen.
 • Manage je werk en je leven
  Zorgen voor een goed persoonlijk management.
 • Hou perspectief
  Weet hoe de organisatie er financieel voorstaat. Kijk eens in een jaarverslag. Gemotiveerd werken is eenvoudiger als je weet waarvoor je het doet .
 • Geef leiding
  Goed leidinggeven is niet eenvoudig. Je moet mensen op een aangename manier instrueren, maar ook motiveren, geschillen beslechten en problemen oplossen. Sleutelbegrip: investeer in je medewerkers.
 • Functioneer binnen het team
  Teamwerk is samenwerking op zijn best. Geven en nemen. Iedere dag werken aan een goede verstandhouding. Niet (teveel) roddelen. Een open oog en oor voor alle facetten van je collega’s.
 • Boerenslimheid
  Slimme mensen vinden het soms lastig om goed te functioneren in een sociale omgeving. Domme mensen ook. Voor boerenslimheid heb je geen diploma’s nodig: het is een mix van gevoel en verstand. Van wetenschap en intuïtie. Van zekerheid en geloof. Schroom niet om jouw eigen, specifieke boerenslimheid toe te passen in je dagelijks functioneren. Het zal je productiviteit ten goede komen.
 • Laat zien wat je kunt
  Als je echt datgene wilt doen waar je echt goed in bent, zul je dit moeten laten weten aan de mensen die ervoor kunnen zorgen dat jij op die ene, perfecte plaats in de organisatie belandt.

 

Auteur: Inge Berg
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer