Ouderschapsverlof en adoptie

0

Kunnen adoptie-ouders gebruik maken van ouderschapsverlof?

Ja, net als stief- of pleegouders kunnen zij gebruik maken van ouderschapsverlof. Van belang hierbij is dat de ouders op hetzelfde adres wonen als het kind en verantwoordelijk zijn voor zijn of haar opvoeding en verzorging. Het ouderschapsverlof bedraagt zesentwintig keer de wekelijkse arbeidsduur. Als het aantal arbeidsuren per week wisselt, kan het verlof worden berekend door het jaarlijks aantal arbeidsuren om te rekenen naar een gemiddelde per week.

Tijdens het ouderschapsverlof hoeft de uitzendonderneming geen salaris uit te betalen aan de verlofnemer. De medewerker kan hiervoor eventueel de levensloopregeling of het tegoed op de spaarloonrekening aanspreken. Meer informatie hierover is te vinden op de site van de belastingdienst (www.belastingdienst.nl).

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer