Loondoorbetaling tijdens zwangerschaps- en bevallingsverlof

0

Moet de uitzendonderneming de medewerkster doorbetalen tijdens het zwangerschaps- en bevallingsverlof?

Nee, de werkneemster heeft tijdens het zwangerschaps- en bevallingsverlof recht op een uitkering via het UWV ter hoogte van 100% van haar eigen loon. Deze uitkering kan rechtstreeks aan de medewerker, maar ook aan de uitzendonderneming worden overgemaakt. In het laatste geval betaalt de uitzendonderneming het salaris aan de medewerker.

De maximale uitkering per dag (het zogeheten maximum dagloon) is per 1 juli 2009 vastgesteld op € 185,46. De uitkering tijdens het zwangerschapsverlof moet minimaal twee weken voor de gewenste verlofdatum worden aangevraagd door de uitzendonderneming. Hiervoor is een verklaring van de verloskundige of de arts van de medewerkster nodig, waarin de vermoedelijke bevallingsdatum staat vermeld. Het formulier dat de werkgever nodig heeft is te downloaden op de website van het UWV .

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer