Positie uitzendkrachten vastgelegd in ING-cao

0

NG heeft met betrokken vakbonden een akkoord bereikt over een nieuwe cao. Daarin zijn onder meer afspraken gemaakt om de positie van uitzendkrachten te verbeteren en om ethiek een meer centrale plek te geven in de bedrijfsvoering.

Dit is gisteren bekendgemaakt.


De ruim 16.000 werknemers van de bank in Nederland krijgen in de periode tot en met 2017 jaarlijks een loonsverhoging van 1,25 procent. Bovendien worden werknemers met opleidingen en trainingen gestimuleerd om plannen te maken voor de verdere invulling van hun loopbaan, binnen of buiten ING.

Uitzendkrachten ‘draaien volwaardig mee’
Vakbond CNV toonde zich vooral tevreden over afspraken die zijn gemaakt ten aanzien van uitzendkrachten. Die gaan ‘volwaardig meedraaien’, aldus de bond. Zo krijgen ze een persoonlijk ontwikkelingsbudget van 350 euro per jaar als ze langer dan een jaar voor ING werken. Vakbond De Unie benadrukte afspraken op het gebied van ethiek, waarvoor de raad van toezicht van ING nu direct verantwoordelijk wordt gesteld.

Bron: ANP

lees ook: ING en uitzendbureaus compenseren uitzendkrachten

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer