Principe-versie ContinuFlex-cao ondertekend

1

De Nederlandse vereniging van uitzend- en bemiddelingsbedrijven (NVUB) en Alternatief voor Vakbond (AVV) hebben de principe-versie van de ContinuFlex-CAO ondertekend. De NVUB presenteert de ContinuFlex-CAO op 28 maart aan haar leden.

 

Het credo van de ContinuFlex-cao is volgens NVUB-voorzitter Rendert Algra simpel: flexwerkers juist meer zekerheid bieden dan werknemers met een vast contract waarbij toch sprake is van een gezond verdienmodel voor werkgevers. Algra: ‘Dat past bij de situatie van vandaag. Als het aan ons ligt, verstrekken banken straks liever een hypotheek aan een flexwerker dan aan een vast-contracter.’

 

Transferpool

Twee speerpunten van de ContinuFlex-cao zijn de transferpool – een platform waar aangesloten ondernemers gemakkelijk elkaars werknemers over kunnen nemen – en een opleidingsmodel waarbij werknemers bijna twee keer zoveel te besteden hebben als in andere cao’s. Daarnaast biedt de cao flexwerkers al na zes maanden een vast contract.

 


Lees hier eerdere reacties op de ContinuFlex-cao


In het januari-februai nummer beantwoordt Flexmarkt de vraag: ‘Wat moet de flexbranche met de nieuwe flex-cao’?

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Marcel Burger op

    Heel blij mee, werken al jaren met deze CAO en zijn er zeer tevreden over.
    Voor alle partijen een goede basis om succesvol te zijn.

Reageer