Principeakkoord cao in de reisbranche

0

De cao-partijen in de reisbranche zijn een principeakkoord overeengekomen voor het tijdvak 1 april 2011 tot 1 april 2012.

De overeenkomst voorziet in een collectieve loonsverhoging van de feitelijke lonen en de loongroepen van 2 procent per 1 juli 2011.

Premie pensioen omhoog
De pensioenpremie wordt verhoogd ‘om te komen tot een kostendekkende pensioenpremie’ van 14,5 procent naar 17,2 procent van de pensioengrondslag, het gedeelte van het salaris waarover pensioen betaald wordt. Werknemers betalen maximaal 50 procent van deze pensioenpremie.

Beloningsstructuren onderzoeken
Ook spreken de partijen af dat ze het beloningsgebouw en het beoordelingsafhankelijk belonen gaan onderzoeken, om te zien of dit kan worden aangepast naar marktconform niveau. Daarnaast wordt bekeken wat de consequenties zijn van een samengaan van bedrijfstakpensioenfondsen in de reisbranche.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer