Randstad: ‘werkdruk neemt toe’

0

Werknemers hebben de werkdruk in de eerste maanden van 2010 zien toenemen, blijkt uit de meest recente werkmonitor van Randstad.

Randstad meldt dat meer dan 50 procent van de werknemers in diverse landen ter wereld de werkdruk hebben zien toenemen. Ondanks de werkdruk lukt het werknemers over het algemeen wel om een goede balans te vinden tussen werk en prive. Mensen zijn tevreden met het aantal vrije dagen dat zij tot hun beschikking hebben.

Eenderde van de werknemers geeft wel aan dat ze gedurende vakantie of vrije tijd aan hun werk denken of telefoontjes en mails ontvangen.

In Europa en Noorwegen zijn werknemers het meest positief over het vinden van een nieuwe baan. In Scandinavië zijn volgens Randstad de meest ambitieuze mensen te vinden: 70 procent zou gebrand zijn op het maken van promotie. Van alle ondervraagden is 70 procent (heel)tevreden over zijn of haar huidige werkgever.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer