Sectorpremies 2014 vastgesteld

0

Het UWV heeft de sectorpremies voor 2014 vastgesteld. Deze premies worden gebruikt voor de eerste zes maanden van de WW-uitkeringen. Ook de gedifferentieerde premies voor de WGA en Ziektewet zijn bekend.

De sectorpremie WW komt voor de uitzendbranche uit op 5,86 procent. In deze sector worden de premies echter gedifferentieerd naar het soort activiteit waar de werkgever zich mee bezighoudt. Voor de werkgever is de gedifferentieerde premie die behoort bij de premiegroep van belang en niet de sectorpremie.

Premiegroep Premiepercentage
Detachering 5,41
Intermediaire diensten 6,00
Uitzendbedrijven I A 5,72
Uitzendbedrijven II A 6,82
Uitzendbedrijven I B en II B 4,81
Gemiddeld 5,86

 

De gedifferentieerde premies WGA en Ziektewet zijn voor uitzendbedrijven in 2014 als volgt.

WGA-vast 0,14
WGA-flex 0,82
ZW-flex 4,44

 

Dit worden ook wel de premies voor de Werkhervattingskas (Whk) genoemd. Op de website van het UWV kun je berekenen hoe hoog deze premie in 2014 ongeveer voor jouw bedrijf wordt.

Eigenrisicodragerschap

Werkgevers kunnen er voor kiezen om eigenrisicodrager te worden voor de Ziektewet of de WGA-vast. In 2014 is het nog niet mogelijk om eigenrisicodrager te worden voor de WGA-flex.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer