Slagingspercentage vernieuwde SEU Examen blijft hoog

0

Vanaf januari dit jaar hebben 700 kandidaten het vernieuwde SEU Examen afgelegd. Van de deelnemers is ruim 71% geslaagd.

Dit heeft Stichting Examens Uitzendbranche (SEU) bekendgemaakt. Dit slagingspercentage is vergelijkbaar met 2013, toen de kandidaten nog het ‘oude’ examen moesten afleggen. Het gemiddelde cijfer dat de deelnemers behalen komt eveneens overeen met de gemiddelde score van voorgaande jaren.

Uit een enquête na afloop van het examen blijkt onder meer dat het examen voldoende aansluit bij de genoten opleiding en de dagelijkse praktijk van de uitzendmedewerker. Bovendien geeft een overgrote meerderheid van de ondervraagden aan dat de vragen begrijpelijk en goed leesbaar zijn en dat er (ruim) voldoende tijd is om het examen te maken.

Vanaf 1 januari dit jaar is het ‘vernieuwde’ SEU Examen volledig geautomatiseerd en krijgt de toepasbaarheid van kennis een groter aandeel in het examen. Uiteraard vormen de geactualiseerde eindtermen, die beter aansluiten bij de veranderende markt, de basis voor het huidige examen.

 

Lees ook: Driekwart slaagt voor nieuwe SEU Examen

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer