VDL Nedcar biedt meer uitzendkrachten vast contract

0

VDL Nedcar in Born gaat nog eens 600 uitzendkrachten een vast contract aanbieden. De eerder door hoge werkdruk geplaagde Limburgse autofabriek meldde in het voorjaar na een akkoord met de vakbonden al 1400 extra uitzendkrachten een vaste baan te zullen bieden.

De in totaal 2000 extra arbeidskrachten zullen volgens VDL Nedcar tegen het einde van 2018 allemaal in vaste dienst zijn. In de afgelopen maanden hebben inmiddels ongeveer 250 medewerkers een arbeidscontract gekregen.
Velen van hen zijn oorspronkelijk afkomstig uit een uitkeringssituatie. De fabriek leidt de medewerkers zelf op.

De snelgroeiende assemblagefabriek kwam in aanvaring met vakbonden en de ondernemingsraad over de hoge werkdruk bij het personeel, terwijl de fabriek volgens de directie kampte met een dreigend productietekort voor de Mini-modellen van BMW.
Met een akkoord over langere werkdagen en extra personeel kon de productie alsnog worden opgeschroefd.

Extra productiecapaciteit nodig voor bouw BMW X1

De directie van VDL Nedcar zegt in een verklaring ervan uit te gaan dat de extra inzet van 600 vaste banen de rust en stabiliteit in de fabriek verder ten goede komt. De uitbreiding van de extra productiecapaciteit is nodig voor de bouw van de BMW X1, waarvan het eerste exemplaar afgelopen woensdag van de band rolde.

Aan de voorbereidingen van de productie van de BMW X1 is volgens VDL Nedcar maanden gewerkt. Zo werden er logistieke aanpassingen en verbeteringen doorgevoerd in de fabriek, zoals nieuwe assemblagerobots.

Inmiddels werken in de fabriek in Born nu in totaal ruim 6000 medewerkers. Bij de overname van de fabriek van Mitsubishi in 2012 werkten er 1.500 mensen.

VDL Nedcar bouwt nu vier modellen voor BMW Group: de Mini en de Mini cabrio, de Mini Countryman en de BMW X1.

Bronnen: VDL Groep, ANP

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer