Vragen over ‘zinloze’ steun oudere werknemer

1

De PvdA wil opheldering van minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken over een bericht dat overheidssubsidies om ouderen aan het werk te krijgen of te houden zinloos zouden zijn. Tweede Kamerlid Mariëtte Hamer heeft vrijdag schriftelijke vragen gesteld aan haar partijgenoot.

Volgens het dagblad Trouw blijkt uit onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB) en onderzoeksbureau SEO dat jaarlijks 2 miljard euro wordt besteed aan bonussen, premiekortingen en andere maatregelen om ouderen aan de slag te krijgen. Het effect zou volgens het CPB vrijwel nihil zijn.

Volgens Trouw weet zelfs ruim veertig procent van de werkgevers niet van het bestaan van de regelingen af. ‘Veel leidinggevenden van bedrijven vinden dat namelijk een zaak voor de afdeling personeelszaken’, schrijft het dagblad.

Hamer wil weten of de cijfers kloppen. Zo ja, dan zou Asscher in overleg met vakbonden en werkgevers moeten bekijken of het geld op een betere manier gebruikt kan worden om ouderen aan het werk te helpen of te houden.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. het plaatje van de ‘oudere’ met wandelstok stigmatiseert de ‘ouderen’ in het algemeen. Wie wil er langs de lopende band, op de bouwsteiger e.d.
    een invalide van het front?
    Dus zijn ze kansloos voor een baan…….

Reageer