Pensioenpremie StiPP ongewijzigd

0

De premie van Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten (StiPP) voor 2013 is bekend. Ten opzichte van 2012 zijn er geen wijzigingen in de premiepercentages.

 

Voor de basisregeling geldt een premie van 2,6 procent van het brutoloon. Deze premie wordt geheel door de werkgever betaald. Voor de plusregeling geldt een pensioenpremie van in totaal 12,6 procent van het brutoloon. De werkgever betaalt 8,4 procent en de werknemer betaalt 4,2 procent.

Voor de plusregeling geldt een uurfranchise. Deze franchise is begin januari bekendgemaakt. De uurfranchise komt voor 2013 uit op € 5,85.

Wijziging indeling regelingen
Tot nu toe werden werknemers op basis van hun contractvorm ingedeeld in de basisregeling of in de plusregeling. Daar komt per 1 januari 2013 verandering in. Nieuwe werknemers worden op bais van een wekentelling ingedeeld. De eerste 26 weken gelden als referentperiode en in deze periode vindt geen pensioenopbouw plaats. Vanaf week 27 tot en met week 78 worden werknemers in de basisregeling ingedeeld. Vanaf week 79 geldt pensioenopbouw op basis van de plusregeling.

De bepalingen over opvolgend werkgeverschap, zoals deze zijn omschreven in de cao’s van ABU en NBBU, blijven ongewijzigd.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer