Werkgevers optimistisch over ontwikkeling werkgelegenheid

0

Nederlandse werkgevers zijn positief over de ontwikkeling van de werkgelegenheid. Bijna 85 procent verwacht dat het personeelsbestand in 2010 en 2011 in hun bedrijf gelijk blijft of zelfs toeneemt.

Dit blijkt uit een enquete door UWV onder personeelsmanagers van middelgrote en grote organisaties. De vragen zijn voorgelegd aan ruim 2.000 deelnemers aan de UWV Werkgeverscongressen. Deze jaarlijks terugkerende congresreeks informeert werkgevers over het juist toepassen van de wetten en regels binnen de sociale zekerheid, zoals ontslag en ziekte.

De arbeidsmarkt toont slechts een voorzichtig herstel. Toch verwacht 45 procent van de ondervraagde bedrijven dat de vraag naar personeel dit jaar en komend jaar zal groeien. Nog eens 40 procent denkt dat het personeelsbestand gelijk blijft. Een minderheid (15 procent) denkt minder mensen nodig te hebben.

Het bedrijfsleven ziet vergrijzing van het personeelsbestand als de grootse uitdaging voor hun bedrijf , gevolgd door behoud van personeel en het opleiden van de medewerkers. Opvallend genoeg ziet maar 13 procent werving van nieuw personeel als de belangrijkste opgave voor de komende jaren.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer