Werkgevers vrezen tekort technisch personeel

0

Ruim 60 procent van de ondernemers in de industriële sector verwacht de komende jaren problemen met het vinden van technisch personeel.

Ruim de helft van de industriële bedrijven zoekt zijn personeel deels in het buitenland. Dat blijkt donderdag uit onderzoek van advies- en ingenieursbureau DHV en de Universiteit Utrecht, waaraan ondernemers uit de sector hebben deelgenomen.

Slechts 4 procent van de ondernemers in de industriële sector voorziet geen problemen bij het vinden van hoogopgeleide technische mensen. Het tekort komt door vergrijzing en onvoldoende afgestudeerden.

Om meer afgestudeerden te krijgen, pleitte de werkgeversorganisatie van de technische industrie (FME) onlangs voor het gratis maken van technisch hoger onderwijs. ‘Het tekort aan bèta-technici is de grootste dreiging voor het voortbestaan van de technologische industrie in Nederland’, aldus FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming. ‘Daarom vraag ik de politiek om een statement. Onderstreep het maatschappelijk en economisch belang van technische studies nu echt door het collegegeld voor technische studies af te schaffen.’

.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer