Wijzigingen NBBU-cao per 1 juli

0

Per 1 juli 2016 wijzigen de NBBU-cao’s voor Uitzendkrachten en voor Vaste Medewerkers. Dit is een direct gevolg van het einde van het overgangsrecht van de Wet Werk en Zekerheid.

Wijzigingen NBBU-cao voor Uitzendkrachten  per 1 juli

De mogelijkheid om het uitzendbeding te hanteren is per 1 januari 2015 wettelijk beperkt tot maximaal 78 weken. Aangezien er een overgangsrecht van 1,5 jaar van toepassing is, wijzigt de duur van fase 1 en 2 in de NBBU-cao voor uitzendkrachten per 1 juli 2016. Per 1 juli 2016 zullen fase 1 en 2 bij elkaar nog 78 weken zijn in plaats van 130 weken (fase 1: 26 weken en fase 2: 52 weken).

Ook gaan vanaf 1 juli nieuwe regels in voor AOW-gerechtigden.

Wijzigingen NBBU-cao voor Vaste Medewerkers 1 juli

Ook bij de NBBU-cao voor Vaste Medewerkers zijn de wijzigingen een gevolg van het einde van het overgangsrecht van de Wet werk en zekerheid.

Wat betreft de arbeidsovereenkomst geldt een kortere ketenbepaling:

  • Er kunnen nog maximaal 3 arbeidsovereenkomsten in een periode van maximaal 2 jaar aangegaan worden i.p.v. 4 arbeidsovereenkomsten in 4 jaar, voordat er sprake is van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
  • De onderbrekingstermijn zal aangepast worden van 3 maanden naar langer dan 6 maanden.

Ook voor Vaste medewerkers gaan vanaf 1 juli nieuwe regels in voor AOW-gerechtigden.

Kijk op de site van de NBBU voor de tussentijdse wijzigingen NBBU-cao’s per 1 juli 2006.

Bron: NBBU

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer