Zorg en UWV slaan handen ineen

0

De werkgevers in zorg en welzijn en uitkeringsinstantie UWV hebben de handen ineen geslagen om binnen een jaar 2000 werkzoekenden te helpen aan een baan in de zorg.

UWV stelt cliënten met een uitkering in de gelegenheid twaalf maanden lang een opleiding te volgen gericht op de sector. De werkgevers geven voor hen een baangarantie af.

De sector heeft de komende jaren grote behoefte aan goed geschoold personeel. Het gaat dan onder meer om groepsleiders in de gehandicaptenzorg en verplegend en verzorgend personeel in de ouderenzorg.

De opleiding begint in september, aldus Angelique van Beuzekom van de stichting Regioplus, een samenwerkingsverband van werkgevers in zorg en welzijn. Wanneer een traject niet binnen een jaar kan worden afgerond, krijgen deelnemers een leerwerkovereenkomst voor de resterende duur van de opleiding.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer