ADP: WWZ leidt tot hoger personeelsverloop flexschil

0

Hoewel de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) flexibele arbeidskrachten meer zekerheid moet bieden over hun baan, verwacht slechts een op de twaalf HR-professionals (8%) meer mensen in vaste dienst te nemen. Hiermee lijkt de Wet zijn doel voorbij te schieten. Ruim een op de drie HR-professionals (36%) verwacht bovendien meer verloop in flexibele arbeidskrachten door wijzigingen in de WWZ.

‘De Wet Werk en Zekerheid moet werkgevers stimuleren om flexwerkers eerder een vast arbeidscontract aan te bieden, maar bedrijven nemen juist maatregelen die leiden tot een sneller personeelsverloop binnen de flexibele schil. De Wet heeft daarmee een tegenstrijdig effect’, zegt Dik van Leeuwerden, manager Kenniscentrum Wet- en regelgeving bij ADP. Een op de acht HR-professionals denkt zelfs dat vaste contracten sneller worden beëindigd.

Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek ‘HR-Trends 2014-2015‘, een onafhankelijk, representatief onderzoek van HR- en salarisdienstverlener ADP Nederland, organisatieadviesbureau Berenschot en Performa Uitgeverij onder ruim 700 Nederlandse HR-professionals.

Bron: ADP

Lees ook:

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer